V této sekci Vám nabízíme informace o představeních, která připravujeme, rovněž se můžete podívat, co nyní aktuálně hrajeme (ať už na domácí scéně, nebo na rozličných štacích) a je zde také přehled divadel již odehraných (přehled je veden od roku 2010, záznamy o starších kusech jsou v sekci historie). 

Odehráli jsme

Na správné adrese 2016

kovárna

Kdo v pátek 22. dubna 2016 dorazil do Kulturního domu v Kardašově Řečici, byl jisto jistě na správné adrese, neb v tomto kulturním stánku byla předvedena premiéra hry "Na správné adrese". Autorem této komedie je Marc Camoletti a hra nabízí řadu vtipných situací a dialogů. Jistou pikantnost přitom autor zvládá s pověstným francouzským šarmem. A i přesto, že hra se odehrává v Paříži v 60. letech minulého století, režisérka Jaroslava Vlková přidala do tohoto představení také něco čaského a něco současného.

A na co se tedy nůžeme v lechtivé komedii těšit ? Odkvétající kabaretní hvězda Georgette pronajímá ve svém pařížském bytě pokoje. A tak spolu na jedné adrese bydlí ještě klavíristka Jeanine, malířka Jacqueline a služebná Marie-Louisa. O tom, že soužití žen takto rozdílných temperamentů není jednoduché, nás přesvědčí hned expozice hry: Všechny obyvatelky bytu se nezávisle na sobě rozhodnou radikálně změnit život a všechny (opět bez vědomí těch ostatních) si podají inzerát. Majitelka bytu hledá nového nájemce, pianistka žáka, malířka model pro obraz Spartaka a služebná životního partnera. Pak už jen zvoní zvonky u dveří a přicházejí zájemci. Čtvero mužů nejrůznějšího ražení se sice dostaví na správnou adresu, ale samozřejmě jak to bývá zrovna ve chvíli, kdy není doma správná inzerentka. A tak se nápadník Bertrand opije u majitelky bytu, zatímco zájemce o byt Bernard je chtě nechtě napasován do sukýnky Spartaka. Zatímco skutečný model předádí své bicepsy stále těm nesprávným ženám. Asi nejlépe je na tom zájemce o výuku hry na klavír Jean, kterého do svých sítí uloví náruživá služebná. Ovšem své štěstí nakonec naleznou všechny postavy lechtivé komedie, jen se o tom pojďte přesvěčit.


Osoby a obsazení:Na správné adrese

majitelka bytu Georgette: Eliška Vítová

služebná Marie-Louisa:    Jana Marešová

malířka Jacqueline:          Janna Chvojková

klavíristka Janine:             Barbora Volfová

model Spartakus:             Vladimír Kalina

nápadník Bertrand:           Václav Roubík

zájemce o byt Bernard:     Petr Nekut

žák hry na piano Jean:     Jan Kalina


Napsal:                           Marc CamolettiNa správné adrese

Světla a zvuk:                 Petr Žižka a Ondřej Volf

Inspicient:                       Radka Volfová

Scéna:                            Karel Staněk a Miroslava Pomijová

Kostýmy:                         Romana Ševčíková

Líčení a účesy:                Hana Staňková

Text sledují:                     Marie Šašková a Lenka Žáková

Režie:                              Jaroslava Vlková

 


Na správné adrese


Odehraná představení:Na správné adrese

22. 4. 2016 - Kardašova Řečice - premiéra

23. 4. 2016 - Kardašova Řečice

12. 8. 2016 - Děbolín

20. 9. 2016 - Veselí nad Lužnicí

30. 9. 2016 - Lišov

11. 10. 2016 - Jindřichův Hradec

21. 10. 2016Kardašova Řečice

22. 10. 2016 - Nová Bystřice

 

 


O divadle napsali:

Další divadelní premiéra ( květen 2016 )

Pátek 22. dubna 2016 byl ve znamení divadelní premiéry,tentokráte hry francouzského autora Marca Camolettiho „Na správné adrese“. Hra byla poprvé uvedena v Paříži roku 1966 a hrála se víc než tisíckrát. Lechtivá komedie situovaná do Paříže šedesátých let minulého století zcela zaplnila po oba dny náš kulturní dům a diváci se velmi dobře bavili při záměnách a nedorozuměních způsobených několika naráz podanými inzeráty čtyřmi obyvatelkami bytu na prestižní pařížské adrese. Majitelka bytu Georgette, ztělesněná Eliškou Vítovou, hledá nájemníka, služebná Marie Louisa, v podání Jany Marešové, hledá nápadníka, Jacqueline Jany Chvojkové hledá model pro portrét Spartaka a Jeanine Báry Volfové vyučuje hře na klavír. Postupně přicházející zájemci o jednotlivé inzeráty se samozřejmě popletou, Spartakus Vladimíra Kaliny dostane křeč u majitelky bytu, která opije nápadníka Václava Roubíka, zájemce o byt (v podání Petra Nekuta) skončí v sukýnce Spartaka a místo klavíru vyučuje služebná Marie Louisa Jana Kalinu základům lásky. Všichni zájemci skončí ve spodním prádle, ale nakonec vše dobře dopadne jako v každé bláznivé komedii.

Na správné adrese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hru režírovala po roční odmlce Jarka Vlková a uspěla jak s jejím výběrem, tak s jejím nacvičením, které nebylo kvůli pracovnímu vytížení některých herců zrovna snadné. O jednoduchou, ale plně funkční scénu se postaral Karel Staněk společně s Miluškou Pomijovou, zvuk a osvětlení zajistil Ondra Volf, plně vytížené byly nápovědky Maruška Šašková a Lenka Žáková, bezchybně fungovala inspice Radky Volfové, kostýmy Romany Ševčíkové, masky Hanky Staňkové. Bylo nám velikou ctí, že se mezi nás,na prkna, která znamenají svět, po dlouholeté pauze vrátil Václav Roubík, kterého z let dávno minulých můžete znát nejen jako herce, který hrál například ve hře Lhář pod taktovkou Marie Kafuňkové, ale také jako schopného režiséra, pod jehož křídly vznikla divadla jako Jak šla basa do nebe v roce 1986 nebo například Popelka roku 1987. Obecenstvo možná ani netuší, jak nás jeho smích strašně moc nabíjí, jak čekáme v zákulisí na první výbuch smíchu, jak jsme za to velmi vděční a  za to Vám - divákům strašně moc děkujeme.

Na správné adrese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na reprízy představení se můžete tešit  17.6.2016 v Deštné. Potěšilo nás pozvání do Děbolína, kde si tuto komedii zahrajeme 12.8.2016 pod širým nebem na divadelním festivalu. Na podzim máme ještě domluvená vystoupení v J.Hradci, Nové Bystřici, Lišově a Veselí Nad Lužicí...
Derniéra je naplánovaná na závěr v Kardašově Řečici na podzim. Ať už se s Vámi potkáme kdekoliv, těšíme se na Vás.

MVDr. Petr Nekut


Fotografie představení Na správné adtrese:

https://www.divadlorecice.cz/fotogalerie/na-spravne-adrese/

Fotografie pořídil:               Milan Karas